''DR. CEMAL ÖZATA-BAĞLAMA RESİTALİ'' DİNLEYENLERİ BÜYÜLEDİ.

30 Aralık 2019

Fakültemiz etkinlikleri kapsamında, 25 Aralık 2019 günü Dr. Cemal ÖZATA bir “Bağlama Resitali” verdi. İleri düzey çalma tekniği gerektiren, çok çeşitli geleneksel tavırlar yanı sıra düzenleme eserleri barındıran resital programı; seyircilerin beğenisini kazandı. Arı bir üslupla ve estetik duyarlılıkla icra edilen ve seyircilerin de son dakikaya kadar dikkat yoğunluklarını sürdürdükleri resital programı bittikten sonra; ÖZATA, peş peşe "bis" talepleriyle iki farklı eseri daha seslendirerek seyircilerin huzurundan ayrıldı. Lisansını Gazi Üniversitesi’nde, yüksek lisans ve doktorasını ise üniversitemizde tamamlayan ve meslek yaşamına müzik öğretmeni olarak devam eden Dr. Cemal Özata; TRT ve Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan topluluklarda da aktif olarak çalışmalar yürütmüştür. Ağustos 2019’da, “Başlangıç Düzeyi Bağlama Eğitiminde ‘Programlı Öğretim Modeli’nin Çalma Performansına Etkisi: Halk Eğitim Merkezi Örneği” başlıklı teziyle BAİBÜ Müzik Eğitimi Doktora Programı’nı bitiren Dr. Özata, çalışmalarını performans ve bağlama öğretimine yönelik olarak sürdürmektedir.

• Adres: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi  14280 Gölköy BOLU
  • Tel: +90 374 254 10 00 Fax: +90 374 253 46 41