Türk Japon Ortak Yapımı ''Ertuğrul 1890'' Adlı Film Projesi Tamamlandı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

1890 yılında Japonya açıklarında batan Ertuğrul Firkateyninin hazin öyküsüyle birlikte, bu olaydan 95 yıl sonra birinci Körfez Savaşı sırasında, Tahran’daki Japon kafilesinin Türk Hükümetinin girişimiyle tahliyesini konu alan ve yapımcılığı Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen Türk-Japon ortak yapımı “Ertuğrul 1890** adlı film projesi tamamlanmıştır.

Türk Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmlerinden biri olan “Ertuğrul 1890” 25 Aralık 2015 tarihinde Şikemizde izleyici ile buluşacaktır.

Söz konusu film ile sevgi, dostluk, vefa, özveri gibi insanlığın ortak değerlerinin sinemanın etkileyici dili alacalığıyla toplumla paylaşılması, kültürel ve tarihi birikimimizin gelecek nesillere aktarılması ve Türkiye ile Japonya arasındaki geçmişe dayanan dostluğun tüm dünyada bilinirliğinin artırılması hedeflenmiştir.

Film ile ilgili bilgi ve fragman http://www.ertugrul1890film.com adresinde yer almaktadır.

Ekler:
Bu dosyayı indir (Ertuğrul.jpg)Ertuğrul.jpg[Ertuğrul 1890 Filmi ]135 kB