2018 yılı başında, BAİBU Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI’nın girişimleri ile iki üniversite arasında başlatılan iş birliği kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBU) Güzel Sanatlar Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği etkinliklerin ikinci adımı Samsun’da gerçekleştirildi.

19 Mayıs 1919’un 100. Yılı Kapsamında düzenlenen etkinlik kapsamında 02 Kasım 2018 Cuma günü saat 14:00’te, BAİBÜ GSF Müzik Bölümü öğretim üyelerince kısa bir müzik dinletisi yapıldı. Ardından “Geleneksel Sanatın Günümüz Sanatına Etkileri” konu panel düzenlendi. Saat 17:00 da ise “Öğretim Elemanları Karma Sergisi” törenle açıldı.

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde düzenlenen serginin açılış törenine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin EKER, BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet YAVUZ, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa BELUR, DOKAP Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf DEMİR, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergide, Abant İzzet Baysal Üniversitesi GSF; 8 tablo, Geleneksel Türk Sanatları alanında 5, Grafik Tasarım alanında 2 ve Seramik alanında 6 eser ile temsil ediliyor.

• 01-Nesrin-Hoca
  • 02-PHOTO-2018-11-03-15-02-17
  • 04-DSC_5
  • 05-DSC_2059