HAKKINDA

Sanatın en eski dallarından biri olan seramik,  insanlık evriminin en önemli kanıtlarından biri olagelmiştir. Kap-kacak sanatı ile başlayan tarihsel sürecinin yanı sıra günümüzde kendine özgü yaklaşımları ve teknikleri ile sanat disiplinleri arasında yerini almıştır. Ülkemizde insanlığın ilkel dönemlerine ait seramikler, pek çok arkeoloji müzesinde izleyici ile buluşmaktadır. Dünyanın pek çok ülkesinde çağdaş seramik müzelerine sıklıkla rastlanmaktadır. Bu ülkelerden bazıları arasında Macaristan, Kore, İngiltere, Endonezya, İspanya, Japonya, İsviçre ve Amerika sayılabilir.  Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Türkiye’de Çağdaş seramik müzesini kurmak amacıyla 4 yılda bir Uluslararası Çağdaş seramik sergisi düzenlemeyi planlayarak, 2014 yılında sanatçılara çağrı yapmıştır.  2014 yılında birincisi düzenlenen Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi'nde Almanya, Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Hollanda, İskoçya, Japonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Malezya, Slovenya, Rusya, İsrail, K.K.T.C’ den 40, Türkiye’den ise 127 olmak üzere toplamda 167 sanatçının seramik eseri sergilenmiştir. I. Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisine yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen, sanatçı ve izleyici tarafından büyük ilgi görmüş ve müze oluşturma projesine eserleriyle destek vermişlerdir. Sergi sonunda koleksiyona dahil olan tüm eserler halen özenle korunmaktadır. Bu yıl ikincisi düzenlenecek sergi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü; müze oluşturma hedefinin yanı sıra, toplumun günümüz seramik sanatı özelinde sanata dair ilgisini çekmek ve bu ilginin sürekliliğini sağlamayı amaçlamaktadır.

CERAmini II.  Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi

CERAmini II. Uluslararası Çağdaş Seramik sergisi 11 Nisan 2018 tarihinde Abant izzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi salonunda açılacaktır. Sergide yer alacak eserler, uluslararası seramik sanatçılarından oluşan bir seçici kurul değerlendirmesi sonucunda belirlenecektir.  Katılımcıların aşağıda yer alan sergi şartnamesine uymaları ön koşuldur.

CERAmini II. Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi Şartnamesi

1. Eser teması serbesttir.
  2. Eser daha önce sergilenmemiş olmalıdır.
  3. Eserin en uzun kenar ölçüsü 20 cm’yi geçmemelidir. Bu ölçüyü geçen eserler kesinlikle kabul edilmeyecektir.
  4. Eserin % 80’i seramik malzemeden üretilmiş olmalıdır.
  5. Eserin son 1 yıl içinde yapılmış olması gerekmektedir.
  6. Başvurular 1-20 Şubat 2018 tarihleri arasında ceramini.ibu.edu.tr internet adresinden online olarak yapılacaktır.

Online sistem üzerinden kullanıcı kaydı oluşturup madde 7’de belirtilen eser bilgileri yüklenecektir. Başvuruda gönderilen görsel ile sergileme için gelen eserin aynı olması gerekmektedir.

1. Başvuruda gönderilecek eser görsellerinin uzun kenarının en az 20 cm. ve 300 dpi çözünürlükte olması gerekmektedir. Aksi takdirde değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  2. Jüri değerlendirme sonuçları 28 Şubat 2018 tarihinde CERAmini internet adresinden duyurulacaktır.
  3. Sergilenmeye değer bulunan eserlerin 31 Mart 2018 tarihine kadar “Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü 14030 Gölköy/ Bolu” adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  4. Sergi sonunda eserin kurulacak müzeye dahil edildiğine dair koleksiyon belgesi ve sergi kataloğu dijital ortamda katılımcılara iletilecektir.
  5. Sergilenecek eserlerin kargo ücreti katılımcıya aittir.
  6. Kargoda” ve “sergi” sırasında oluşabilecek hasarlardan sergi düzenleme kurulu sorumlu değildir.
  7. Seçici kurul değerlendirilmesi sonucu sergileme alan eser sahiplerinin web sayfasında duyurulacak olan banka hesabına 50 USD katkı payını yatırarak, ödeme dekontunu ceraminiexhibition[@]gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.
  8. Sergilenmeye hak kazanan eser sahipleri, ilgili taahhütnameyi eksiksiz olarak doldurup, imzalayarak ceraminiexhibition[@]gmail.com adresine göndermelidir. Aksi takdirde müze koleksiyonuna dahil edilmeyecektir.

SERGİ SEÇİCİ KURULU

Palma Babos (Macaristan)

Namsook Chang (Güney Kore)

Michael Flynn (İrlanda)