Güzel Sanatlar Fakültesi 2016 Yılı II. Mezuniyet Töreni 24 Mayıs Salı günü gerçekleştirildi. İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen törende, Resim Bölümü’nden 18, Seramik Bölümü’nden 11 öğrencimiz mezun oldu.

Törende Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin KALYONCU, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Melahat ALTUNDAĞ, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Birsen GİDERER, Resim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakkı Engin GİDERER, Seramik Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem AKER ENSARİ, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arzu DURSİN, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep BALKANAL, Fakülte Sekreteri Mustafa ACAR fakültemiz öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ile idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci yakını ve öğrenciler hazır bulundu.

Törende, AİBÜ Aşk-ı Neva Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun mini konseri beğeniyle izlendi.

Açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, öğrencilere seslenerek, mezun oldukları bugünün, yaşamlarında çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Kalyoncu, “Sanat her zaman bizlere, yeniden kuvvet vermek, insanlığın ortak problemlerini en özgün biçimde ifade etmek ve bunlarla baş edip yeni bir söylem getirmek için eminim ki sizin en önemli aracınız olacak.” diye konuştu.

Resim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakkı Engin GİDERER ve Seramik Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem AKER ENSARİ'n konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, mezun olmanın sevinciyle keplerini havaya fırlattı.