İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Elemanları ile ortaklaşa düzenlenen "Sanat ve Tasarımda Yaratıcı Düşünme" konulu panel Prof. Dr. Alpaslan UÇAR'ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salon’da gerçekleştirilen panelde konuşmacılardan Prof. Dr. Memduh ERKİN: holistik düşünmeyi interaktif olarak materyal ve örnekler üzerinden anlattı. AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin KALYONCU konuşmasında yaratıcılığın sosyo-kültürel boyutunun, bireysel niteliklerin yanısıra toplumsal ve kültürel çerçeveden etkilendiğini belirtti. Dekan KALYONCU bu etkiyi: Güvenç'in, Csizcentmihalyi'nin ve Lothweseu'in modelleri bağlamında açıkladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin EKER ise konuşmasında yaratıcı bireyin niteliklerine ve yaratıcılık ve zeka ilişkisine değindi. Yaratıcılık için "tuzak" temasından ilginç örnekler sunmasının ardından yaratıcılığı negatif yönde etkileyecek bazı örnekler üzerinde durdu.

Konuşmaların bitiminden sonra panel konuşmacılara hediye takdimi yapılarak sonlandı.

Simple Image Gallery Extended

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Güzel Sanatlar Fakültesi © 2018 Sayfa Başı