Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nün, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan "Çocuk" adlı sergisi, 2 Haziran 2025 tarihinde Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergi, Resim Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Melek Akyürek, Doç. Dr. Özden Gezer Oğuz, Dr. Öğr. Üyesi Melek Şahindokuyucu, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Oğuz, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Sezer ve Dr. Öğr. Üyesi Deniz Reisoğlu’nun yürüttüğü atölyelerde üretilen 50 öğrencinin 50 farklı işinden oluşuyor.
Sergi, 2023 yılında kaybettiğimiz değerli hocamız, Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakkı Engin Giderer’in anısına ve ona ithafen düzenlendi. Hakkı Engin Giderer, yalnızca akademisyen kimliğiyle değil, aynı zamanda çocuk kitapları yazıp resimleyen, sanatı ve edebiyatı bir arada taşıyan çok yönlü üretimleriyle tanınan bir sanat insanıydı. Öğrenciler bu sergi kapsamında Giderer’in "Çocuk" isimli şiir kitabından seçtikleri bir şiir üzerine çalışarak, o metinle öznel bir bağ kurdular. Şiirlerdeki duyguları kendi yaşantı süzgeçlerinden geçirerek yorumladılar ve bu yorumları görsel anlatımlara dönüştürdüler.
Açılışa Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gülten Kurt ve Doç. Dr. Özden Gezer Oğuz’un yanı sıra fakülte öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşma yapan Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melek Akyürek, serginin hem kişisel hem de bölüm adına taşıdığı özel anlamı şu sözlerle ifade etti:
"Bugün burada, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü olarak, içimizde derin bir iz bırakan, bilgi ve zarafetiyle hepimize ilham olmuş çok değerli bir akademisyeni, bir sanatçıyı, bir hocayı anmak üzere toplandık. 10 Temmuz 2023 tarihinde aramızdan beklenmedik bir şekilde ayrılan sevgili hocamız Prof. Dr. Hakkı Engin Giderer’in anısını yaşatmak, onu öğrencileriyle, dostlarıyla ve sanatla bir kez daha buluşturmak üzere düzenlediğimiz bu sergide sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. 'Çocuk' temasıyla şekillenen bu sergi, hocamızın yaşamı boyunca önem verdiği saflık, umut, yaratıcılık ve geleceğe olan inancın bir yansımasıdır. Çünkü o, yalnızca sanatıyla değil; öğrencilerine verdiği emekle, paylaştığı bilgiyle ve yüreğindeki o derin sevgiyle de bir rehberdi."
Akyürek’in konuşması, serginin taşıdığı duygusal yoğunluğun izleyicilere de yansımasını sağladı. Açılış, yalnızca bir etkinlik değil, aynı zamanda Prof. Dr. Hakkı Engin Giderer’in anısında derin bir karşılaşma alanıydı. Duyguların yoğun biçimde hissedildiği bu özel buluşma, pek çok katılımcının kalbinde derin izler bıraktı.
"Çocuk" sergisi, öğrencilerin yalnızca teknik becerilerini değil, aynı zamanda şiirle kurdukları içsel bağı ve yaratıcı duyarlılıklarını da ortaya koyuyor. Giderer’in şiirlerinden ilham alan bu işler, sanatın duygularla nasıl buluştuğunu ve bir anının nasıl kolektif hafızaya dönüştürülebileceğini gösteriyor.
Sergi, 9 Haziran 2025 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.