ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde Gerçekleşti

17 Mayıs 2024 Cuma

ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde Gerçekleşti

 
Yükseköğretim Kurulu Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Sanat Dalları Eğitimi Konseyi Genel Kurul Toplantısı 3-4 Mayıs 2024 tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ev sahipliği ile yapıldı. 

ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Uğur Türkmen başkanlığında gerçekleşen ve Fakültemizi temsilen Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Serkan ECE’nin katılım göstermiş olduğu toplantıda,  ülke genelinden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanları ile Konservatuar Müdürleri, öğrenciler ve davetliler yer aldı.

Genel Kurul Toplantısında açılışı yapılan, 162 Güzel Sanatlar alanı akademisyenlerinin eserlerinden oluşan "Buluşma" adlı sergide Geleneksel Türk Sanatları Bölümümüzden,  Doç, Dr. Zeynep KÜÇÜKTURAL, Dr. Öğr. Üyesi Koza KURT KIRTAY, Resim Bölümümüzden Doç. Dr. Melek AKYÜREK, Dr. Öğr. Üyesi Melek ŞAHİNDOKUYUCU, Dr. Öğr. Üyesi Erdem OĞUZ ve Seramik Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Şafak Çetin ÖZKAN eserleri ile yer aldı.

2 gün boyunca süren toplantıda sanat eğitiminde akreditasyon çalışmaları, akademik kadrolara atanma ve yükseltme kriterleri, sanat eğitiminde ulusal ve uluslararası proje üretimi gibi başlıkların da bulunduğu konular görüşülerek, sanat eğitiminin ülkemizde daha ileri seviyelere gelebilmesi için çeşitli kararlar alındı ve alınan kararların birer rapor haline getirilerek hem ÜAK’a hem YÖK’e hem de ilgili kurumlara gönderilmesi görüşüne varıldı.