Kalite Politikamız

KALİTE POLİTİKAMIZ
Fakültemiz, Atatürk ilkelerine bağlı, sanatsal ve bilimsel özgürlük anlayışıyla, Bilimsel yöntem ve etik değerlere bağlı yaklaşımla birlikte, estetik duyarlılıkla birlikte doğa ve çevreye saygılı, toplumsal sorumluluklarını, yerine getirmeyi önemseyen bir eğitim anlayışını benimsemektedir. Öğrenci merkezli eğitim öğretim süreçleri kapsamında öğrencilerimizi, sanat alanındaki yaratıcılıklarıyla birlikte, katılımcı, paylaşımcı ve iş birliğini önemseyen bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri yeni alanlar açmayı hedeflemektedir. Aynı zamanda, çalışkan, üretken, yeniliklere açık özgün çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlayan ve kalite süreçlerini hedefleyen değerlere sahiptir.
Güzel sanatlar ve tasarım alanında evrensel düşünce ve değerlere sahip, topluma liderlik yapabilecek, insanî değerlere saygılı, alanında özgün sanatsal eser ve bilgi üreten, ülke ve dünya kültürüne sanat yoluyla katkıda bulunacak çağdaş, yaratıcı, özgür ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Fakültemiz, Sanatın merkezleri olarak kabul edilen; Ankara ve İstanbul’un ortasında yer alan, Bolu ilinde sanat ve kültür merkezi olmayı amaçlayan, 21.Yüzyıldaki değişim ve gelişmelere uyum sağlayan, Güzel sanatlar ve Tasarım alanında yaratıcı faaliyetleri, topluma hizmeti, eğitim ve araştırmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve tercih edilen bir dünya üniversitesi olmayı hedeflemiştir. Buna paralel olarak, dünya standartlarında kaliteli eğitim-öğretim veren ve üretilen bilgi, teknoloji ve sanat yoluyla, uluslararası akademik kuruluşlar arasında sürdürülebilir etkileşim sağlayan ve adı geçen ortamlarda tanınan bir sanat eğitimi kurumu olmayı kendisine vizyon edinmiştir.